40g ikan pari/kembung/tenggiri
2 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
1 inci belacan
5-7bj cili padi
Sos tiram
Minyak
Garam
Gula
Cara-caranya :
Goreng ikn dgn garam dan serbuk kunyit sehingga garing*Bawang, belacan, cili (kalau nak letak cili merah sikit pun boleh) dikisar*goreng bahan kisar sampai garing bersama halia yang telah diketuk*letak sos tiram, gula, garam dan masukkan ikan yang telah digoreng..siap utk di makan :)
Wahh.. mudah bukan??.. begitulah resipi ringkas bagi mereka yang sentiasa mempunyai masa yg amat terhad untuk meyediakan hidangan..:D
Wahh.. mudah bukan??.. begitulah resipi ringkas bagi mereka yang sentiasa mempunyai masa yg amat terhad untuk meyediakan hidangan..:D
No comments:
Post a Comment