Sunday, December 11, 2011

:: Pavlova Dessert ::

Ini hasil kerja semalam juga..
Selepas menjamah Aglio Olio..
Maka lawannya adalah Pavlova dessert..
Gabungan rasa manis, creamy dan orange mmg sgt menyamankan..
Tambah dimakan bila sejuk.. nyumss!




Putih telur yang dipukul sehingga putih, suci, tulus, mulus..
Kertas pambakar diperlukan agar ia mudah dikeluarkan, alas ke atas dulang pembakar..
Mentega dan tepung jagung disapu rata ke atas kertas pembakar

Cara meletak ke adunan dan bahan-bahan hiasan..
Hiasan terpulang kepada citarasa masing2..
Whip cream perlu dipukul seperti putih telur..

Bekalan yg siap sedia dibawa untuk minum petang dan dinner.. 

Ini pavlova yg terakhir dijamah oleh Danish.. siap pesan suruh buat lagi.. huh



6 comments:

Kakzakie Purvit said...

Pandailah rose buat. Kakak tak pernah lagi membaking ini. Makan je pandai hihi...

ferus said...

Salam Kakzakie,
Sekadar mengisi masa terluang.. sesekali terrr'rajin' :)

Mimy Hamid said...

menarik sgt....u mmg terbaekk la bab masak ni..salute

ferus said...

haha..
Terbaek apanyer mimi, tangkap muat jerr.. :))
Tapi Alhamdulillah, habis jugak..

Zaitun said...

Salam kenal.

ferus said...

Salam sis.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...